Zoneterapi

Zoneterapi

En zoneterapibehandling tager udagangspunkt i en samtale (symptomer,spisevaner, levevis osv.). Denne samtale sammenholdes med urinundersøgelse (ved stix). Alt dette danner således grundlag for netop dit helhedsbilllede.


Denne indledende samtale er vigtig for at dit forløb hos mig bliver så effektiv og kort som muligt. Første besøg varer 1½ timer, derefter 1 time pr. gang.

Efterfølgende laver vi en plan over tilskud, evt. naturmedicin eller for, hvordan du selv kan følge op på behandlingen.


HVAD ER ZONETERAPI


Zoneterapi er en behandlingsform, hvor man via tryk behandling på fødderne, kan opnå en stabiliserende effekt på væv og organer overalt i kroppen

Hvis kroppen ikke fungerer so, den skal, resulterer det i træthed, utilpashed, smerter og evt sygdom. Zoneterapien er et godt redskab til at hjælpe kroppen på vej mod balance igen.

Behandlingen foregår ved tryk massage på føddernes over- og underside. Gennem bl.a. de enkelte reflekszoners ømhedsgrad, hudens tilstand, danner zoneterapeuten sig et indtryk af ubalancens karakter, placering og styrke. De fleste private sunhedsforsikringer og Sygeforsikring "danmark", giver tilskud til zoneterapi.


HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN


I forbindelse med den første behandling tager vi tid til en grundig samtale, således at et evt. individuelt behandlingsforløb kan tilrettelægges, hvis du ønsker det.

Det er på forhånd svært at sige, hvor mange behandlinger der er nødvendige – alt afhængigt af problemets forudgående varighed og sværhedsgrad. Jeg vil efter bedste evne give et forslag til et forløb. Derudover vil en reaktion på behandlingen ofte vise sig rimelig hurtigt i forløbet, således at vi kan vurdere fornuften i evt at fortsætte behandlingerne.

Reaktionerne kan være af forskellig karakter og kommer typisk lige fra 1. døgn, til mellem 2. og 6.

behandling.


Typiske reaktioner kan være:

Afslappet fornemmelse, træthed og dyb søvn

Øget vandladning

Grumset mørk urin

Øget tarmfunktion

Ændring af afføringsmønstret

Uskillelse af sekret fra næse og svælg

Gamle skavanker kan blusse op igen fordi behandlingen ”rydder op”

Humørsvingninger

Træthed i relevante muskler


Disse reaktioner skal ikke opfattes som en forværring, men et tegn på, at behandlingen giver resultat og at en bedring er på vej. Drik 1-2 liter vand/ grøntsags juice dagligt for at skylle de frigjorte affaldsstoffer ud af kroppen

Zoneterapien bruges ikke kun som behandling af eksisterende problemer, men også som en forebyggende behandling til at vedligeholde en god sundhedstilstandHvorfor virker zoneterapi

Der findes ingen konkret videnskabelig forklaring på hvorfor zoneterapien virker.

Alligevel er det en af de mest anerkendte alternative behandlingsformer i Danmark. Ca hver 4 dansker bruger eller har benyttet sig af zoneterapeutisk behandling.

Der findes, under foden, en såkaldt reflekszone til hvert organ i kroppen ( organer, muskler og knogler). Hvis der ved trykpåvirkning er ømhed i en reflekszone, kan det skyldes en ubalance i det pågældende organ eller væv. Ve den kombination af trykpåvirkninger på de forskellige reflekszoner opnås en afbalancering af kroppens organer og væv og dermed en bedring

Min egen forklaring lyder måske lidt mere jordnær:


Tryk på reflekszoneNerveimpuls til vævsområdeMuskulatur/blodårer i vævet afslappes

Øget blodgennemstrømning i vævet


Med en øget blodgennemstrømning arbejder organer og væv mere effektivt


Jill Nørgaard

Addresse

Randbyvej 29

9280 Storvorde

Tlf. 23 45 60 11


Mail

mail@jillnoergaard.dk


Telefon

+45 23 45 60 11

Copyright @ All Rights Reserved